About

 

Anna Amnell on Helsingissä asuva suomalainen kirjailija. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan englantilainen filologia ja sivuaineinaan yleinen kirjallisuustiede ja sosiologia.

Anna Amnell (oik. Pirkko Anna Amnell, vuoteen 1998 Pekkarinen, os Kolehmainen) on kotoisin Iisalmesta. Hän oli koululaisena American Field Service -vaihto-oppilaana Montanassa, Yhdysvalloissa ja suoritti siellä High School graduation -tutkinnon. Hän pääsi ylioppilaaksi Iisalmen Tyttölyseosta. Hän on toiminut myös opettajana, kolumnistina ja vapaana toimittajana.

Anna Amnell asui yhdeksän vuotta siirtolaisena Kanadassa, siitä seitsemän vuotta Torontossa, ja hänellä on Kanadan ja Suomen kaksoiskansalaisuus. Anna Amnell on asunut myös Kyproksella, jossa hänen miehensä Matti Tapio Amnell (vuoteen 1998 Pekkarinen) oli rauhanturvajoukoissa. Pirkko ja Matti Amnellilla on kolme aikuista lasta.

Kuvassa on taustalla Iisalmen Kirkonsalmen maisemaa. jota iisalmelainen kirjailija Juhani Aho on kuvannut. Kuva: Seija Pajunen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s